FAQ

Op welke manier wordt de productie van Granini-sappen gecontroleerd? Welke kwaliteitscontroles gebeuren er?

open

De kwaliteitsgarantie volgens onze bijzonder hoge normen is verzekerd tijdens het hele Granini-productieproces. Het begint bij een regelmatige controle bij onze leveranciers door onafhankelijke instanties. Daarenboven ondergaan alle afgeleverde grondstoffen een zorgvuldige microbiologische inspectie. Tijdens het hele productieproces, wordt een Granini-product zo’n vijftig keer onderworpen aan een controle, tot de laatste kwaliteitscontrole vlak voor het getransporteerd wordt.

Zijn de Granini-petflessen inwisselbaar?

open

Volgens de wetgeving op verpakking zijn onze petflessen niet inwisselbaar. We betalen – zoals de wet eist – voor een geschikte verwijdering van de hoeveelheden die we op de markt brengen.

Waarvoor staan de kuiltjes in de fles Granini?

open

De geschiedenis van de kuiltjes in de Granini-flessen gaat terug tot 1969. Sindsdien trekt het bijzondere design van de doorzichtige fles ieders aandacht. In de loop van de tijd is de Granini-fles een echt handelsmerk geworden. We beweren graag dat ieder kuiltje in de fles staat voor een reden waarom zo veel mensen van Granini houden.

Wat is eigenlijk een vruchtendrank?

open

Vruchtendrank bevat, afhankelijk van de soort, slechts 6 tot 30 % sap. Naast water en suiker staat de wet toe dat er vitamines en artificiële smaakstoffen toegevoegd worden.

Wat is nu precies fruitnectar?

open

Vruchten zoals zure kers, pompelmoes of aalbes hebben een hoge zuurheidsgraad. Andere vruchten, zoals bananen, bevatten heel compact vruchtvlees en weinig water. 100 % sap van deze vruchten zou ofwel te zuur ofwel te papperig zijn. Daarom is het vruchtgehalte in zulke sappen niet hoger dan 25 tot 50 %. Enkel door deze sappen met water en suiker te verrijken, kunnen we van deze fruitsoorten lekkere vruchtensappen maken.

Wanneer is een fruitsap echt een fruitsap?

open

Echte vruchtensappen worden gemaakt van 100 % vers fruit. Het wordt ofwel gefilterd en verwerkt direct na het persen, ofwel wordt er een concentraat van gemaakt. Dat laatste is typisch voor exotische vruchtensoorten: deze vruchten worden geperst in het land van oorsprong en dan wordt er op een zachte manier water onttrokken uit het sap. Het resultaat is een concentraat van hoge kwaliteit, dat makkelijk per schip te transporteren is naar Europa. Vóór het afvullen in flessen voegen we dezelfde hoeveelheid water toe als in het land van oorsprong aan het fruit onttrokken werd. Op die manier wordt er los van de oogsttijd het hele jaar door een hoge kwaliteit gegarandeerd.

Hoe kunnen Granini-producten zo lang bewaard blijven zelfs zonder bewaarmiddelen?

open

Granini-producten hebben hun lange levensduur op een natuurlijke manier verkregen: door zorgvuldig te verwarmen en af te koelen, en zonder kunstmatige bewaarstoffen toe te voegen. Recentelijk leverde Granini pionierswerk door de procedure van koude steriele afvulling te ontdekken, een bijzondere zachte behandeling van onze sappen. Daarnaast worden onze multilayer petflessen luchtdicht afgesloten en bewaren ze de smaak en kwaliteit van onze producten perfect.

Waar komen de vruchten voor Granini-sappen vandaan?

open

We kopen het fruit overal ter wereld – waar de beste kwaliteit beschikbaar is. De verse vruchten die we verwerken, komen rechtstreeks van de landen van oorsprong en worden gekocht net na de oogst. Op die manier kunnen we verzekeren dat de Granini-sappen enkel gemaakt worden van de beste volrijpe vruchten.

Is het vruchtgehalte in Granini-sappen even hoog als in andere sappen?

open

Het minimale vruchtgehalte in fruitsappen is bij wet geregeld. Het hangt af van de kenmerken van een bepaalde fruitsoort, zoals vastheid, suikergehalte en zuurheidsgraad. Bijgevolg is het vruchtgehalte in elke sapsoort anders. We zetten hoog in op de perfecte smaak van onze Granini-vruchtensappen. Die bereiken we door te kiezen voor het best smakende vruchtgehalte, meestal boven de minimale wettelijke vereiste.

Sommige Granini-sappen bevatten ook suiker. Waarom?

open

Ieder type fruit stelt de sapmakers voor specifieke uitdagingen. Peren, abrikozen en perziken bijvoorbeeld kunnen niet tot een 100 %-sap verwerkt worden gezien hun natuurlijke consistentie. Daarnaast is het eveneens moeilijk om een lekker sap te vervaardigen uit pompelmoes en aalbessen omdat die van nature vrij zuur zijn. Enkel door toevoeging van water en suiker kunnen we er fantastische en smaakvolle sappen van maken. Trouwens, alle vruchten bevatten natuurlijke suikers in de vorm van fructose, glucose of sacharose, sommige meer dan andere.

Hoeveel calorieën bevatten Granini-sappen? Waar kan ik meer info over voedingswaarden en ingrediënten vinden?

open

U vindt gedetailleerde informatie i.v.m. calorieën, voedingswaarden en ingrediënten op deze website. Ga naar “kies uw granini” en klik op het sap waarover u meer info wenst

Hoelang blijven Granini-producten houdbaar?

open

Ieder Granini-product heeft zijn “tenminste houdbaar tot”-indicatie op de fles. Eenmaal geopend dienen producten koel bewaard te worden in de ijskast en verbruikt te worden binnen drie tot vier dagen.

Bevatten Granini-sappen kunstmatige kleur- en/of bewaarstoffen?

open

Granini-sappen zijn natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Ze bevatten geen kunstmatige aroma’s, kleur- of bewaarstoffen.

Op welke temperatuur smaken de Granini-sappen het best?

open

Dat hangt af van het seizoen en van ieders persoonlijke voorkeuren. Granini-pompelmoes bijvoorbeeld is het meest aangenaam goed gekoeld tijdens de zomer. Andere Granini-sappen, zoals mango bijvoorbeeld daarentegen, kunnen ook even buiten de ijskast gezet worden vooraleer te verbruiken zodat hun fruitaroma’s nog beter tot hun recht komen.

Hoe vinden jullie het perfecte recept voor iedere nieuwe Granini-smaak?

open

Iedere nieuwe smaak is het resultaat van een uitgebreid ontwikkelingsproces. Voor ieder nieuw sap onderzoeken we tot 70 recepten om na te gaan welk type fruit en welke van de 150 natuurlijke ingrediënten het best samengaan. Daarna is het aan de consument om te beslissen. Via smaaktesten bepalen we welke smaak de consumenten het lekkerst vinden.

Wij gebruiken cookies om bepaalde delen van de site goed te laten werken en je navigatie op de site te optimaliseren. Als je dat goed vindt, ga dan verder. Als je hier meer over wilt weten of dit bericht herhaaldelijk ziet, klik dan hier.


Continue