granini

Engagement

Duurzaamheid

Kunnen smaak, genot en duurzaamheid hand in hand gaan? Absoluut! We zijn er van overtuigd dat, als we nu inzetten op duurzaamheid, dan kunnen we samen een glansrijke toekomst tegemoet gaan. Actief ons steentje bijdragen aan het milieu én de samenleving hoort daarbij. Daarom spannen we ons in voor de duurzame bescherming van natuurlijke bronnen. Zo kunnen we toekomstige generaties natuurlijke producten van topkwaliteit blijven aanreiken, in omgeving waar het goed leven is. Daarnaast springen we in de bres voor al wie voor ons werkt en de mensen die wij elke dag met onze sappen inspireren. Al hebben we de perfectie nog niet bereikt, we werken eraan om elke dag beter te worden, stap voor stap.

Onze engagementen op een rij:

Planeet en milieu

Duurzaam sap

2030 – we beloven om ons volledige gamma sappen tegen 2030 "100% duurzaam" aan te bieden.

Bij granini mikken we volop op duurzaamheid doorheen de ganse toeleveringsketen en dit start al bij het telen van de vruchten. Daarom timmeren wij samen met onze leveranciers aan het pad naar duurzame fruitteelt via continue ontwikkeling, opleiding en controle van landbouwbedrijven en landbouwers. Zo dragen we bij aan de bescherming van natuurlijke bronnen in de teeltgebieden. We zorgen er ook voor dat al wie meewerkt aan de productie van onze producten met zorg, respect en eerlijkheid wordt behandeld. Sinds 2019 zijn al onze sinaasappels van duurzame oorsprong. Dat betekent dat de sinaasappelplantages voldoen aan de ecologische, economische en sociale duurzaamheidsnormen van het Sustainable Juice Covenant (SJC). En daar zijn we trots op. Nu willen we verdergaan en dit waarmaken voor alle fruitsoorten.

Klimaatbescherming

We sturen een duidelijk signaal uit

De klimaatverandering is nu al merkbaar. Een tendens die in de toekomst mogelijk een forse impact heeft op de landbouwopbrengst. Als toonaangevend Europees fruitsapmerk willen we een duidelijk signaal uitsturen door 100% van onze netto CO2-uitstoot te compenseren. Om dat ambitieuze doel te bereiken, verminderen en compenseren we de netto CO2-uitstoot die bij de productie en logistiek van onze producten ontstaat.

Zo zijn we in Duitsland in 2017 overgeschakeld op 100% energie uit hernieuwbare bronnen, zoals wind- en zonne-energie. Vanaf 1 januari 2021 werken al onze filialen in Europa klimaatneutraal.

Verpakking

We zijn 100% recycleerbaar

De grote hoeveelheid plastic afval heeft een negatieve impact op ons ecosysteem. Die impact willen we actief tegengaan. Vandaag zijn onze petflessen al 100% recycleerbaar. Via nieuwe technologieën en milieuvriendelijkere verpakkingen werken we voortdurend aan een beter recycleerbeheer en een kleinere afvalberg. Sinds 2020 bevatten alle petflessen van granini ook rPET.

 

Mens en samenleving

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij springen in de bres voor mensen

Wij ijveren volop voor goede en aangename leefomstandigheden, vooral in de onmiddellijke omgeving van onze vestigingen en onze medewerkers.

Medewerkers

We groeien mee met onze medewerkers

Met hun passie, ideeën en inzet leveren onze medewerkers een belangrijke bijdrage aan het succes van granini. Dankzij hen worden al onze inspanningen voor duurzaamheid ook dagelijks in de praktijk gebracht. We stimuleren een werkcultuur die verandering aanmoedigt, inspeelt op de behoeften van onze teams en ruimte biedt voor persoonlijke en professionele groei.

Voeding

We promoten een evenwichtige voeding

Wereldwijd willen steeds meer mensen gezonder leven. Een evenwichtige voeding speelt daarin een cruciale rol. Wij zetten sterk in op het natuurlijk aspect en het continu verlagen van caloriewaarden. Een gezonde en bewuste voeding aanmoedigen staat bij ons dan ook voorop. Met onze constant evoluerende productconcepten, wetenschappelijk onderzoek en educatieve initiatieven willen we bij granini consumenten een duwtje geven naar evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.